Informatie beleid coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, neemt ook Uitvaartcentrum Dekker Johannes Poststraat extra maatregelen. De gezondheid van nabestaanden, belangstellenden en onze medewerkers willen wij zoveel mogelijk beschermen. Daarom is onze dienstverlening op een aantal punten aangepast.
Wij volgen daarbij zo veel mogelijk de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM, de veiligheidsregio’s en brancheorganisaties.
Binnen die richtlijnen zullen wij zo veel mogelijk rekening houden met de wensen van onze opdrachtgevers. Wij vragen uw begrip hiervoor.  
 
Hieronder vindt u de aanpassingen:
 

  • Bij een uitvaart mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn.  Onze medewerkers worden niet meegerekend bij de aantallen.
  • Registratie van gasten: In verband met het bron- en contactonderzoek door de GGD, worden de aanwezigen verzocht om bij binnenkomst, een registratieformulier in te vullen. Deze gegevens zullen wij, conform de richtlijnen, zorgvuldig 14 dagen bewaren en daarna worden de gegevens vernietigd.
  • Mondkapjes/mondmasker advies: We volgen de aanwijzingen van de Rijksoverheid en de veiligheidsregio’s. Alle aanwezigen wordt dringend verzocht een mondmasker te dragen. Nabestaanden en belangstellenden vragen we bij binnenkomst, vertrek en bij verplaatsing door ons uitvaartcentrum een mondkapje te dragen. Als men zit in aula of horeca hoeft dit niet. Onze medewerkers dragen zo veel mogelijk ook een mondmasker.   
  • Van het afscheid/de plechtigheid kan een opname worden gemaakt. Ook kan het afscheid via een livestream worden gevolgd. Wij kunnen deze livestream verzorgen.
  • Er mogen consumpties worden verstrekt. Wij verzoeken u om de richtlijnen op te volgen die in ons uitvaartcentrum worden gegeven. Wij hebben het dringende verzoek of u aan de families/nabestaanden kenbaar zou willen maken, dat het rondlopen in de uitvaartcentra zoveel als mogelijk beperkt dient te blijven.
  • Condoleances houden is mogelijk. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden. Bij de ingang van ons uitvaartcentrum staan desinfectie-zuilen met alcohol dispensers en er wordt advies gegeven voor de wijze van condoleren.
  • Wij adviseren om online condoleanceregisters bij families/nabestaanden in het regelgesprek aan te bieden. Het is onduidelijk of het fysiek schrijven in een condoleanceboek een bron van besmetting kan zijn. Daarom zullen er niet automatisch boeken worden neergelegd, maar alleen in overleg met onze opdrachtgevers. Wij zullen desgewenst voorzieningen treffen om het inschrijven in een condoleanceboek zo veilig mogelijk te laten verlopen met genoeg afstand en ‘schone’ pennen. 

We dienen zorgvuldig met nabestaanden en onze medewerkers om te gaan. Alleen daardoor kunnen wij  continuïteit van onze dienstverlening aan u voortzetten. Ook willen we u vragen om bovenstaande aanpassingen te bespreken met uw opdrachtgever. Vraag a.u.b. aan nabestaanden om gepaste afstand te houden van onze medewerkers.
 
Algemene informatie
Wij volgen de berichtgeving van het RIVM elke dag. Aanpassingen op bovenstaande worden via deze website doorgegeven.
 
Indien u nog vragen heeft kunt u 24/7 contact met ons opnemen:   ucjp@uitvaartdekker.nl
 
24 uur per dag bereikbaar, telefoon 0229-228005.
 
 
 
Laatste aanpassing: 9 november 2020

Delen: