Informatie beleid Corona

Corona update 1 oktober 2020
 
Regelgesprek

 • Het regelgesprek met de uitvaartverzorger/ster vindt in principe plaats bij de families thuis. Daarbij mogen alleen noodzakelijke familieleden of betrokkenen aanwezig zijn (zonder verkoudheidsklachten) en moet 1,5 meter afstand worden gehouden.  In overleg kan een regelgesprek ook plaatsvinden in één van onze uitvaartcentra. In geval van een overlijden door het coronavirus zal het regelgesprek telefonisch plaatsvinden. Dit kan ook via Skype, WhatsApp of FaceTime. De afspraken zullen per e-mail worden bevestigd.

Mondkapjes/mondmasker advies

 • We volgen de aanwijzingen van de Rijksoverheid en de veiligheidsregio’s. Wij raden de gasten, nabestaanden en ondernemers sterk aan een mondmasker te dragen in de publieke binnenruimtes. Gasten vragen we bij binnenkomst, vertrek en bij verplaatsing door onze uitvaartcentra een mondkapje te dragen. Als men zit in aula of horeca hoeft dit niet. Onze medewerkers dragen zo veel mogelijk ook mondmaskers. Wij verzoeken u nabestaanden en belangstellenden hierover te informeren en te vragen om een eigen mondmasker mee te nemen. 

Rouwauto’s

 • Er mag een passagier met de rouwauto meerijden. Echter dient dit uiterlijk één dag voor de uitvaart vooraf besproken te worden met de planning, zij geven wel of geen toestemming. Zowel bijrijder als chauffeur dienen een mondmasker te dragen.
 • Bij het in- en uitdragen of tillen van de uitvaartkist zullen de chauffeurs zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden. In de praktijk zal dit soms lastig zijn, wij willen u vragen om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.
 • De chauffeurs zullen niet meer rechtstreeks bloemen aanpakken van familie. De bloemen dienen te worden neergelegd op een plek bij de rouwauto. De chauffeur pakt vervolgens de bloemen en legt deze in de rouwauto. 

Volgauto’s

 • In de volgauto is het niet mogelijk om als passagier naast de chauffeur te zitten.
 • In onze 7-persoons volgauto mogen maximaal 6 personen meerijden, mits deze uit één gezin komen. Wij hebben onze volgauto’s voorzien van een plastic scherm tussen de chauffeur en nabestaanden. Dit scherm voldoet aan de hiervoor gestelde veiligheidsnormen. Het dragen van een mondmasker is dan ook niet verplicht voor de nabestaanden in de volgauto.
 • Bij het in- en uitstappen zal zoveel mogelijk 1,5 meter afstand worden gehouden. De chauffeur opent de portieren en doet een stap naar achteren zodat de nabestaanden kunnen instappen.
 • Onze 4-persoons volgauto wordt op dit moment niet meer ingezet.  

Verzorging met familie

 • Het verzorgen van een overledene met familie is toegestaan, mits er mondmaskers worden gedragen. Er mogen maximaal 2 familieleden aanwezig zijn bij de verzorging. Wij verzoeken u om dit vooraf met de planning te overleggen. Dit geldt bij een thuisverzorging en bij een verzorging op één van onze uitvaartlocaties.

Bezoekersaantallen

 • Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen zijn er minder bezoekers toegestaan in onze uitvaartcentra. Wij hebben u eerder een update hierover gegeven, maar deze herhalen we nogmaals:
  • Uitvaartcentrum Dekker Schagen: 20 personen
  • Uitvaartcentrum Dekker Den Helder: 20 personen
  • Uitvaartcentrum Dekker Zuid Scharwoude: 25 personen
  • Uitvaartcentrum Dekker Nieuwe Niedorp: 20 personen
  • Uitvaartcentrum Dekker Sint Pancras: 10 personen
  • Uitvaartcentrum Dekker Hoorn: 95 personen

Koffiekamer

 • Nabestaanden, gasten en familie zijn verplicht om te gaan zitten en ook te blijven zitten. Rondlopen is niet toegestaan. Deze maatregel is al langer van toepassing, maar wij merken dat dit in de praktijk soms lastig is. Wij willen u dan ook vriendelijk verzoeken om dit onder de aandacht van de nabestaanden te brengen.

Registratie van gasten

 • In verband met het bron- en contactonderzoek door de GGD, wordt de aanwezigen verzocht om bij binnenkomst van onze locatie een registratieformulier in te vullen. Deze gegevens bewaren wij 14 dagen en worden daarna vernietigd.

Onze uitvaartverzorgsters zullen dagelijks contact onderhouden.
Zij zullen u begeleiden en u adviseren over de wijze van afscheid nemen.
Bovenstaande regels en aanpassingen zijn van grote invloed op de manier waarop u afscheid kunt nemen van uw dierbare. Er zijn beperkingen en dat kan voor u als nabestaanden heel verdrietig zijn. De uitvaart verloopt mogelijk anders dan u zich had voorgesteld of had gewenst.
De situatie rond het Coronavirus is voor ons allen zeer ingrijpend. Maar ook binnen deze moeilijke omstandigheden proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn en een mooi en passend afscheid te verzorgen.
Indien u nog vragen heeft kunt u 24/7 contact met ons opnemen:
Pieter Dekker
pieter@uitvaartdekker.nl
Tel.nr.: 072-5122614
1 oktober 2020

Delen: